Svet 48

22.07.2024.

19:50

Ruski piloti nestrpljivi da razbucaju F-16?!

Čak i da su američki piloti na čelu F-16, važno je zapamtiti da im možda nedostaje iskustvo protiv jednakog protivnika.

Izvor: bulgarianmilitary

Ruski piloti nestrpljivi da razbucaju F-16?!
Profimedia/JLPPA

Podeli:

Gubitak jednog od ovih aviona iznad Ukrajine bio bi značajan za američko ratno vazduhoplovstvo. Ovo je u intervjuu za Ukraina.ru istakao Vasilij Prozorov, bivši agent Službe bezbednosti Ukrajine.

Prethodno je ruska kompanija najavila bonus od 15 miliona rubalja za rusko vojno osoblje koje uspe da obori američke lovce F-16.

"Lično sam video ruske vojnike koji su željni da prvi unište Leoparde, Abramsa i Bredlije. Bilo je uzbuđenja i straha od zapadne tehnologije. Isti entuzijazam videće se i kod lovaca F-16", rekao je bivši agent SBU.

Prema rečima Prozorova, ruski piloti su trenutno među najobučenijim i najiskusnijim na svetu.

On tvrdi da bi se vazduhoplovstvo bilo koje druge zemlje mučilo da parira ruskom profesionalizmu, bilo u jurišnim avionima, bombarderima ili lovcima.

"Čak i ako bi američki piloti upravljali F-16, važno je prepoznati da im nedostaje iskustvo suočavanja sa istim protivnikom. Gubitak samo jednog lovca iznad Ukrajine bio bi ozbiljan alarm za američko ratno vazduhoplovstvo", naglasio je Prozorov.

"Što se tiče ukrajinskih pilota, čak i sa 100 sati leta na nepoznatoj opremi, malo je verovatno da će postati as. Jasno je da će F-16 prvenstveno služiti kao nosači oružja dugog dometa. Pored toga, piloti će verovatno biti upućeni da izbegavaju borbe u vazduhu, jer bi svaki oboreni avion uticao na američku odbrambenu industriju", zaključio je ekspert.

Podeli:

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: